Кулинарни рецепти » Супа с топчета от сирене

 Супа с топчета от сирене
/Дания/

Продукти: (за 4 порции)

• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• 4 ч.ч. силен месен бульон
• 2 с.л. шери
• черен пипер, сол

За топчетата:

• 2 твърдо сварени яйца
• 30 г краве масло
• 30 г настърган пармезан
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме надлъжно обелените твърдо сварени яйца и внимателно изваждаме жълтъците. Смесваме ги с маслото и настъргания пармезан, подправяме с черен пипер и сол и оформяме 8 топчета. Слагаме топчетата по 2 във всяка половинка от белтъците.

Отделно правим светла запръжка от маслото и брашното. Наливаме бульона и варим 5-6 мин на умерен огън. Подправяме с черен пипер и сол, отстраняваме отх огъня и наливаме шери.

Разливаме супата по чиниите, като във всяка чиния слагаме по 1 белтък с топчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало