Продукти:
• 1,5 кг пилешко месо
• 250 г гъби
• 2 глави червен лук
• 3 скилидки чесън
• 200 мл светла бира
• 1 филия сух хляб
• 70 г масло
• 1-2 с. л. захар (може и без нея)
• 1 с. л. оцет
• 1 к. л. горчица
• 1/2 настъргано индийско орехче
• 1-2 к. л. смлян черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото и го нарязваме на порции. Сгорещяваме част от маслото в тенджерка и изпържваме пилешките порции от всички страни. Прибавяме изчистения и ситно нарязан лук и запържваме 2 минути. Наливаме бирата и оставяме ястието да се вари на тих огън 20 минути.
В останалото масло запържваме нарязаните на парченца гъби. Прибавяме ги към месото заедно със счуканите скилидки чесън, захарта, оцета и натрошения хляб. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и индийско орехче. Оставяме ястието да поври още 20 минути. Поднасяме го посипано с наситнен магданоз.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...