Продукти: (за 4 порции)
• 4 обезкостени пилешки гърди
• 2 с.л. олио
• 200 г гъби
• 1 ч.ч. макарони
• 500 г домати
• 2-3 с.л. доматено пюре
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Натриваме пилешките гърди със сол и черен пипер. Запържваме ги в нагорещено олио, докато порозовеят, след което ги изваждаме и в същата мазнина слагаме нарязаните на ивички гъби.
След около 5-6 мин прибавяме обелените и настъргани домати и доматеното пюре. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус и връщаме пилешкото месо. Задушаваме, докато месото се свари добре.
Сваряваме макароните и ги отцеждаме. Сервираме пилешките гърди заедно със сварените макарони.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...