Продукти:
• 16 средно големи гъби
• 30 г обелени бадеми
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 4 скилидки нарязан чесън
• 2-3 стръка нарязан пресен лук
• 50 г сирене
• 1-2 с.л. олио
• черен и червен пипер
• къри, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме пънчетата от гъбите и ги нарязваме на ситно. Запържваме ги в олио заедно със счуканите бадеми, лука, чесъна и магданоза. Добавяме подправките и натрошеното сирене, разбъркваме и охлаждаме.
Пълним гъбите с тази смес и печем 20 минути на 180 градуса.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...