Кулинарни рецепти » Бобарник

 Бобарник

Продукти: (за 4 порции)

• 2 ч.ч. зрял боб
• 1 ч.ч. ориз
• 2 глави лук
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз
• девисил, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме боба и го изваждаме с решетеста лъжица, а водата запазваме.

От олиото, ситно нарязания лук и червения пипер приготвяме запръжка. Към нея прибавяме ориза и малко от бобената вода. Щом оризът набъбне и водата се изпари, сипваме го при сварения боб.

Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавичка. Заливаме с останалата вода от боба, поръсваме с черен пипер и ситно нарязани магданоз, джоджен и девисил и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало