Кулинарни рецепти » Суфле с кашкавал

 Суфле с кашкавал

Продукти: (за 5 порции)

• 300 г сух хляб
• 750 мл прясно мляко
• 250 г кашкавал
• 100 г краве масло
• 5 яйца
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме хляба на малки парченца и го заливаме смлякото. Щом се напои добре прибавяме разбитите и посолени жълтъци, разтопеното масло и малко черен пипер. Бъркаме, докато получим еднородна смес. Прибавяме 2/3 от настъргания кашкавал и разбитите на сняг белтъци.

Разбъркваме леко и изсипваме в намаслени и набрашнени гювечета. Поръсваме отгоре с останалия кашкавал и печем 20 мин в силна фурна, а след това – в умерена. Оставяме суфлето да изстине във фурната, за да не спадне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало