Продукти: (за 5 порции)
• 300 г сух хляб
• 750 мл прясно мляко
• 250 г кашкавал
• 100 г краве масло
• 5 яйца
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на малки парченца и го заливаме смлякото. Щом се напои добре прибавяме разбитите и посолени жълтъци, разтопеното масло и малко черен пипер. Бъркаме, докато получим еднородна смес. Прибавяме 2/3 от настъргания кашкавал и разбитите на сняг белтъци.
Разбъркваме леко и изсипваме в намаслени и набрашнени гювечета. Поръсваме отгоре с останалия кашкавал и печем 20 мин в силна фурна, а след това – в умерена. Оставяме суфлето да изстине във фурната, за да не спадне.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...