Кулинарни рецепти » Бърза вечеря с картофи

 Бърза вечеря с картофи

Продукти:

• 500 г картофи
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 150 г моркови
• 2 стръка пресен лук
• 2 с. л. олио
• 1/2 зеленчуков бульон
• 3 кисели ябълки
• 200 г шунка
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 4 с. л. изцедено кисело мляко
• индийско орехче
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме и сваряваме картофите в подсолена вода заедно с дафиновия лист, след което ги нарязваме на половинки колелца.

В дълбок тиган сгорещяваме олиото и в него задушаваме нарязания стар и пресен лук и морковите. Заливаме с бульона и варим 15 минути.

Ябълките нарязваме на парченца, шунката - на ивички и разбъркваме с прясното и киселото мляко.

Събираме всички продукти в тигана и задушаваме 5 минути. Подправяме с черния пипер, настърганото индийско орехче и солта. Поднасяме ястието поръсено с магданоз.

Автор: Елена Михайлова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало