Кулинарни рецепти » Паприкаш по креолски

 Паприкаш по креолски

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г ориз
• 500 г пресен колбас (шунка, кренвирши) или варено месо
• 1-2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• половин буркан консерва паприкаш
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 3-4 стръка джоджен,
• сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме половината олио и запържваме в него нарязаните на ситно лук и чесън. Оцветяваме запръжката с червения пипер и веднага изсипваме паприкаша. Посоляваме.

В отделен съд сгорещяваме останалото олио и запържваме в него месото и колбасите, нарязани на дребно. Изсипваме ги при паприкаша и подправяме с черен пипер и още сол, ако е нужно.

Размесваме почистения и измит ориз с нарязания на ситно джоджен и го разстиламе в тавичка. Заливаме го със сместа от паприкаша и месото, наливаме 350 мл топла вода и печем в умерена фурна. Ако е необходимо, за да набъбне оризът добре, доливаме още вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало