Кулинарни рецепти » Паприкаш по креолски

 Паприкаш по креолски

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г ориз
• 500 г пресен колбас (шунка, кренвирши) или варено месо
• 1-2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• половин буркан консерва паприкаш
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 3-4 стръка джоджен,
• сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме половината олио и запържваме в него нарязаните на ситно лук и чесън. Оцветяваме запръжката с червения пипер и веднага изсипваме паприкаша. Посоляваме.

В отделен съд сгорещяваме останалото олио и запържваме в него месото и колбасите, нарязани на дребно. Изсипваме ги при паприкаша и подправяме с черен пипер и още сол, ако е нужно.

Размесваме почистения и измит ориз с нарязания на ситно джоджен и го разстиламе в тавичка. Заливаме го със сместа от паприкаша и месото, наливаме 350 мл топла вода и печем в умерена фурна. Ако е необходимо, за да набъбне оризът добре, доливаме още вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало