Продукти:
• 1 кг червено цвекло
• 6 кг червени чушки
• 5 кг червени домати
• 500 г моркови
• 2 глави чесън
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. оцет
• 1/2 ч.ч. захар
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сваряваме цвеклото, обелваме го и го смиламе с машинката за месо. Опичаме чушките, обелваме ги и ги смиламе. Сваряваме морковите и ги смиламе, доматите попарваме с топла вода, обелваме и смиламе, почистения чесън пасираме.
Слагаме доматите да врят, като бъркаме непрекъснато, докато сосът се сгъсти. Сипваме всички приготвени зеленчуци и варим още 10 минути. Прибавяме оцета, олиото, захарта и продължаваме да бъркаме до пълното сгъстяване на сместа.
Накрая слагаме пасирания чесън и варим, докато остане на мазнина. Горещата смес насипваме в буркани, затваряме и стерилизираме около 10 минути.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...