Кулинарни рецепти » Пържено месо в буркани

 Пържено месо в буркани

Начин на приготвяне:

Месото се обезкостява и се нарязва напречно на малки пържолки с дебелина 2 см. Пържолките се осоляват с по 20 г сол на 1 кг месо и се оставят в наклонена тавичка. След 6-8 часа, когато се осолят и се отдели част от водата им, се изпържват до зачервяване от двете страни в сгорещена мас.

Нареждат се в буркани от по 1 до 2 л, като между тях се поставят зърна черен пипер и се заливат с мазнината, в която са пържени. Върху изстиналата мазнина, която трябва добре да ги покрива, се прилепва кръгче целофан, изрязано точно по стените на съда, за да се изолира добре от въздуха. По-добре е, ако върху целофана се налее 1 см олио или 22 мм разтопен парафин.

Бурканите се съхраняват на сухо и студено място. Така приготвеният продукт има вкус на току-що изпържено прясно месо. Използва се за готвене или се поднася с гарнитури. Добре съхраняваното пържено месо има трайност повече от 5-6 месеца. По този начин се запазва месо от всички видове животни и птици.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало