Кулинарни рецепти » Шницели със задушен лук

 Шницели със задушен лук

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешки шол
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 100 г сметана
• 500 мл бульон
• 500 г лук
• 6 големи картофа
• 1-2 домата
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на шницели, които посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме в сгорещеното олио.

Отделно запържваме 1 с.л. брашно в 1 с.л. олио, разреждаме с бульона и сметаната и прецеждаме.

В друг съд задушаваме нарязания лук в маслото до омекване и го изсипваме между подредените в плато шницели. Отгоре поливаме със сметановия сос.

Сервираме с гарнитура от пържени картофи и украсяваме с резенчета домати.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало