Продукти: (за 5 порции)
• 750 г телешки шол
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 с.л. брашно
• половин пакетче краве масло
• 100 г сметана
• 500 мл бульон
• 500 г лук
• 6 големи картофа
• 1-2 домата
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на шницели, които посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме в сгорещеното олио.
Отделно запържваме 1 с.л. брашно в 1 с.л. олио, разреждаме с бульона и сметаната и прецеждаме.
В друг съд задушаваме нарязания лук в маслото до омекване и го изсипваме между подредените в плато шницели. Отгоре поливаме със сметановия сос.
Сервираме с гарнитура от пържени картофи и украсяваме с резенчета домати.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...