Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. олио
• 200 г счукани орехи
• 200 г захар
• 1 с.л. оцет
• 1 равна ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното върху масата, правим кладенче в средата и изсипваме в него солта, оцета, 1 с.л. мазнина и малко хладка вода. Замесваме меко тесто, което разпределяме на 12 топки. Намазваме ги с олио, покриваме ги с кърпа и ги оставяме 1 час да втасват.
От всяка топка разточваме кора. Нареждаме корите леко нагънати в тавичка, като всяка ръсим с олио, орехови ядки и захар. Изпичаме млина в умерено загрята фурна. Още топъл го поръсваме с подсладена вода. После го завиваме с кърпа, за да омекне.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...