Кулинарни рецепти » Щрудел с извара

 Щрудел с извара

Продукти:

• 1 пакет фини кори
• половин пакетче краве масло
• 3 яйца
• 250 г захар
• 500 г извара
• 50 г стафиди
• 30 г галета
• 1 лимон

За крема:

• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. брашно
• 5 жълтъка
• 1 ванилия
• 2 с.л. краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме хубаво захарта с изварата – да се получи гладък крем. Прибавяме настърганата лимонова кора, стафидите и разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме внимателно.

Заляпяме корите две по две с масло. Всеки двоен лист намазваме в единия край с масло и пооръсваме леко с галета. В другия край разстиламе част от приготвената плънка с извара. Завиваме внимателно на руло.

По същия начин постъпваме с останалите кори. Нареждаме рулата в намаслена тава и ги печем в умерено загрята фурна до порозовяване.

Отделно приготвяме гъст крем от захарта, брашното, млякото, ванилията и разбитите жълтъци. Бъркаме сместа на котлона, докато започне да пуща мехурчета. След като свалим крема от огъня, прибавяме 2 с.л. масло, разбъркваме и заливаме изпечения щрудел.

Автор: Иванка Найдева

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало