Кулинарни рецепти » Зелеви сарми в буркани

 Зелеви сарми в буркани

Продукти:

• 1-2 зелки
• 6-7 моркова
• 1 глава чесън
• на 1 л вода – 1 с.л. сол

Начин на приготвяне:

Правим дълбоки нарези в кочаните на почистените зелки и ги пускаме за 3 мин във вряща вода. Оставяме ги да се отцедят, измиваме ги със студена вода и ги разделяме на листа.

Настъргваме морковите и ги смесваме с леко счуканите скилидки чесън. Във всяко зелево листо насипваме по малко от тази смес, завиваме на рула и ги нареждаме изправени в буркани.

Заливаме със солен разтвор, приготвен в посоченото съотношение, и затваряме бурканите. След 2 дни зелето е готово за консумация. За да го запазим за по-дълго време, стерилизираме бурканите 10-15 минути.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало