Кулинарни рецепти » Туршия от дребен алабаш

 Туршия от дребен алабаш

Продукти:

• 4 кг дребен алабаш
• 1 л вода
• 2 с.л. сол

Начин на приготвяне:

Избираме здрави и пресни глави дребен алабаш. Почистваме ги от листата и корена и нареждаме в голям буркан. Отгоре слагаме венче от целина и притискаме с тънка дъсчица.

Кипваме водата и солта и с изстиналата саламура заливаме алабашчетата. Саламурата трябва добре да ги покрива. Когато започне ферментацията, прибираме туршията на студено място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало