Продукти:
• 5 кг червени чушки
• 1 глава целина с листата
• 1 корен хрян
• 400 г сол
• 400 мл оцет
• 2-3 дафинови листа
• 10 зърна черен пипер
• 20 г синапено семе
• 200 мл оцет
• 1 лимон
• 1 л вода
• олио
Начин на приготвяне:
Възвираме водата и бланшираме в нея чушките за 2-3 мин, колкото да си сменят цвета. После сипваме солта във врящата вода, прибавяме оцета и оставяме саламурата да изстине.
Редим чушките в буркани, като помежду им ръсим синапено семе. Покриваме бурканите с капачки, без да ги затваряме херметически.
След 2-3 седмици отливаме саламурата и отново редим чушките в буркани като помежду им слагаме резенчета лимон, парчета от хряна, дафинови листа и черен пипер.
Заливаме с кипналата, прецедена и изстинала саламора. Най-отгоре наливаме по 1 пръст препържено олио и затваряме херметически. Не стерилизираме.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...