Кулинарни рецепти » Дроб с кисело мляко

 Дроб с кисело мляко

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг черен дроб
• 200 мл бяло вино
• 500 г дребни картофи
• 300 г млад консервиран грах
• 300 г консервиран зелен фасул
• 100 г кисело мляко
• 2 кисели краставички
• 2-3 с.л. олио
• 1-2 с.л. галета
• 2 с.л. брашно
• копър, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на тънки филийки и го изпичаме от двете страни на скара или го овалваме в брашно и го изпържваме на умерен котлон като внимаваме да остане сочен. Слагаме го на топло място в съд с похлупак.

Поотделно сваряваме фасула и обелените картофи.

Загряваме 2-3 с.л. олио и запържваме брашното. Прибавяме виното, разбитото кисело мляко, посоляваме и с бъркане сгъстяваме соса. Прибавяме нарязаните на ситно краставички и наситнените зелени подправки и поръсваме с черен пипер.

Задушаваме граха в малко мазнина.

В средата на чиниите слагаме от дроба, посоляваме, заливаме със соса и гарнираме със задушените зеленчуци и картофите. В малко масло леко запържваме галетата, поръсваме с копър и магтданоз и изсипваме маслото върху зеленчуците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало