Продукти:
• 10 ронливи бисквити
• 5 с.л. конфитюр от кайсии
• 5 яйца
• 3 с.л. захар
• краве масло за намазване на формата
• плодов сироп за поливане
Начин на приготвяне:
Счукваме бисквитите на ситно и ги смесваме с конфитюра, захарта и предварително разбитите жълтъци. Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намаслена форма и печем в умерено загрята фурна. Преди поднасяне заливаме суфлето с плодов сироп.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...