Кулинарни рецепти » Кестеново парфе

 Кестеново парфе

Продукти:

• 60 г захар
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 2 яйца
• 1 ч.л. бакпулвер
• 60 г брашно

За крема:

• 250 г кестени
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 100 г захар
• 30 г желатин
• карамелизирана захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта на слаб огън. Продължаваме разбъркването на студено. Разбиваме маслото и прибавяме към него лъжичка по лъжичка разбитите яйца. При непрекъснато бъркане сипваме и брашното, пресято с бакпулвера.

Изсипваме сместа в квадратна тавичка, намазана с масло и покрита с намаслена пергаментова хартия. Печем в умерено силна фурна. Отделяме готовия блат от хартията и го връщаме в тавичката, която междувременно сме измили и подсушили добре.

Сваряваме кестените, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме млякото и разбиваме с миксер на гладка каша. Разбиваме на слаб огън отделените жълтъци заедно с 50 г захар, докато се сгъстят, и ги смесваме с кестеновата каша. Разтваряме желатина в 1 к.ч. топла вода и го изсипваме в сместа. Накрая внимателно и белтъците, разбити на сняг с останалата захар.

Разстиламе крема върху готовия блат, заглаждаме и поръсваме с парченца карамелизирана захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало