Кулинарни рецепти » Кисели краставички

 Кисели краставички

Продукти за 2 буркана от 3 литра:

• 5 кг краставички
• 8 с.л. сол
• сух копър
• 16 аспирина

Начин на приготвяне:

Нареждаме краставичките плътно в буркана заедно с копъра. Във всеки буркан слагаме по 4 с.л. сол, 8 счукани аспирина и доливаме с вода.

Претакаме краставичките 1 седмица, след което ги съхраняваме на хладно и тъмно. Отгоре трябва да оставим 1 пръст саламура или да налеем олио.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало