Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
За маринатата:
• 1 глава чесън
• 2 с.л. лимонов сок
• 3 с.л. олио
• 4 с.л. доматен сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които слагаме в дълбок съд. Приготвяме марината от лимоновия сок, олиото, доматения сок и ситно нарязания чесън. Заливаме пилето с приготвената марината и го оставяме да престои 5-6 чаша, като през 2 часа обръщаме порциите, за да се накиснат добре от всички страни.
Изваждаме пилешките парчета от маринатата, отцеждаме и ги подсушаваме. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем върху скара, като от време на време обливаме порциите с маринатата, в която са киснали.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...