Кулинарни рецепти » Пълнено пиле по абхазски

 Пълнено пиле по абхазски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 10 г краве масло
• сол

За плънката:

• 70 г сушени сини сливи
• 50 г стафиди
• 60 г лук
• 120 г краве масло
• 40 г зърна от нар

Начин на приготвяне:

Измиваме пилето и го посоляваме отвън и отвътре.

Пълним го с плънка, приготвена по следния начин: Смиламе изчистения лук заедно със стафидите и почистените от костилките сини сливи. Посоляваме сместа и леко я задушаваме в сгорещената мазнина. След като снемем сместа от огъня, прибавяме зърната от нар и леко разбъркваме.

Напълваме пилето, зашиваме отвора и го изпичаме на грил. От време на време го мажем с масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало