Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 парчета пилешко месо
• 1 с.л. червен пипер
• 2 с.л. доматено пюре
• 1-2 скилидки счукан чесън
• 1 с.л. френска горчица
• 75 г краве масло
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка лют червен пипер
• ¼ ч.л. канела
• сол
Начин на приготвяне:
В купа пасираме размитата в много малко вода салца и маслото. Прибавяме останалите продукти за маринатата и разбъркваме много добре.
Отстраняваме кожата от порциите пиле и ги надупчваме с вилица. Слагаме ги в маринатата, захлупваме съда и държим в хладилник 1 нощ. Изпичаме на скарата от всички страни.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...