Продукти:
• 1,5 ч.ч. вода
• 1 с.л. разтопено масло
• 1,5 ч.ч. брашно
• 250 г сирене
• 2 яйца
• черен пипер
• олио
• кашкавал
Начин на приготвяне:
Слагаме водата да заври заедно с маслото. Изсипваме наведнъж брашното и бъркаме бързо, за да получим гладко тесто. Прибавяме натрошеното сирене и сваляме съда от огъня.
Когато тестото изстине, прибавяме разбитите яйца. С мокра лъжица гребваме от тестото и пускаме в сгорещеното олио. Изпържваме бухтички и докато са още топли, ги овалваме в настърган кашкавал.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...