Продукти:
• 350 г царевица от консерва
• 1 глава лук
• 1 малка чушка
• 1 люто чушле
• 100 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 яйце
• черен пипер, сол
• зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното с бакпулвера и го омесваме с яйцето. Продължаваме да месим като последователно прибавяме ситно нарязаните лук и чушки, отцедената царевица, черен пипер и сол на вкус.
С лъжица гребваме от сместа и пускаме в сгорещената мазнина. Изпържваме от двете страни, отцеждаме пърженките върху салфетка и ги поднасяме горещи.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...