Продукти:
• 350 г царевица от консерва
• 1 глава лук
• 1 малка чушка
• 1 люто чушле
• 100 г брашно
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 яйце
• черен пипер, сол
• зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното с бакпулвера и го омесваме с яйцето. Продължаваме да месим като последователно прибавяме ситно нарязаните лук и чушки, отцедената царевица, черен пипер и сол на вкус.
С лъжица гребваме от сместа и пускаме в сгорещената мазнина. Изпържваме от двете страни, отцеждаме пърженките върху салфетка и ги поднасяме горещи.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...