Кулинарни рецепти » Кьопоолу с горчица и шарени чушки

 Кьопоолу с горчица и шарени чушки

Продукти:

• 3 кг зелени и червени чушки капия
• 3-4 патладжана
• 2 ч.ч. доматено пюре
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. оцет
• 3 с.л. горчица
• 3 с.л. кокосова мазнина
• 1 ч.л. подправки по избор
• 1 зрънце карамфил
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките и ги прекарваме през машинка за месо със ситна решетка. Изпичаме патладжаните, обелваме ги и също ги смиламе. Смесваме зеленчуците, прибавяме оцета, захарта, сол на вкус и варим, докато сместа се сгъсти.

Размесваме отделно доматеното пюре с препърженото и топло олио. Прибавяме към останалите продукти, като бием с тел, докато получим гладка смес.

Сваляме готовото кьопоолу от котлона. Прибавяме горчицата и разбиваме още 3-4 минути. Изсипваме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало