Кулинарни рецепти » Домашна лютеница със зелении

 Домашна лютеница със зелении

Продукти:

• 7-8 кг меки и узрели домати
• 2-3 връзки магданоз
• 2 стръка целина
• 1 стрък копър
• 2 листа босилек
• 2-3 глави чесън
• 1 с.л. захар
• 1 щипка кориандър
• 1 щипка стрит хрян
• черен пипер, кимион, сол

Начин на приготвяне:

Подбираме меки, добре узрели домати, нарязваме ги на парчета и слагаме в тенджера да се варят, докато водата се изпари. Щом сместа се сгъсти, слагаме захарта, нарязания чесън, наситнените магданоз, копър, целина и босилек, Прибавяме кориандъра и хряна и подправяме на вкус с кимион, черен пипер и сол.

Отстраняваме от огъня и насипваме в предварително затоплени бурканчета. Затваряме плътно с капачки и обръщаме бурканите надолу. Оставяме така едно денонощие, а после прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало