Кулинарни рецепти » Лютеница с патладжани

 Лютеница с патладжани

Продукти:

• 5 кг чушки
• 4 кг патладжани
• 3 кг червени домати
• 2 глави чесън
• 3 ч.ч. олио
• 2 с.л. захар
• 1 връзка магданоз
• подправки, сол

Начин на приготвяне:

Смиламе домати и варим, докато се сгъстят и обемът им намалее на 1/3 от първоначалния.

Изпичаме чушките и патладжаните, нарязваме ги на парчета и ги прекарваме през месомелачка. Прибавяме към топлия доматен сос, объркан със счукания чесън. Варим, докато сместа се сгъсти толкова, че като прекараме лъжица отгоре, тя да оставя видима следа.

Наливаме олиото, посоляваме, подправяме на вкус, а после насипваме в буркани и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало