Прoдукти:
• 1 кг чушки “Капия”
• 3 кг добре узрели домати
• 10 с.л. смлени орехови ядки
• 100 г наситнени маслини
• 400 мл зехтин
• половин глава чесън
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме ореховите ядки в тавичка и ги запичаме във фурната. Оставяме да изстинат и ги натрошаваме. Обелваме чесъна и го стриваме.
Изпечените, обелени и почистени от семето чушки смиламе. Доматите попарваме с топла вода, охлаждаме и ги обелваме. Нарязваме ги на ситно заедно с почистените от костилките маслини.
Смесваме всички продукти, добавяме зехтина и варим 30 минути при непрекъснато бъркане. Накрая слагаме ситно нарязания магданоз.
Сваляме готовата лютеница от котлона и прибавяме ореховите ядки. Посоляваме на вкус и разбъркваме добре. Насипваме лютеницата в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10-15 минути.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...