Кулинарни рецепти » Супи » Месни супи

Супи:

Спаначена супа с месо

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г кости за бульон • 300 г крехко агнешко месо • 3 ч.ч. ситно нарязан спанак • 1 глава лук • 1 глава чесън • 2 с.л. ориз • 4 с.л. краве масло • 1 с.л. брашно • магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязв...

Сулу-кхингал

Продукти: (за 5 порции) • 800 г агнешко месо • 1 ч.ч. брашно • 1 яйце • 150 г грах • 1 пакетче краве масло • 2 глави лук • копър или кориандър • мента, винен оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме агнешкото и го отделяме от костите....

Супа Панадел

Продукти: • 500 г говеждо месо • 250 г кости • 7-8 ч.ч. вода • 1 връзка корени за супа • сол За палачинките: • 1 к.ч. прясно мляко • 1 яйце • 3 с.л. брашно • 30 г краве масло • сол Начин на приготвяне: Заливаме костите и месото със студе...

Супа Харчо

Продукти: (за 6 порции) • 500 г говеждо месо от гърдите • 3-4 глави лук • 1 к.ч. ориз • 2-3 скилидки чесън • 3 домата • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парченца, заливаме го с 8 ч.ч. вода и вари...

Супа от боб с месо

Продукти: (за 4 порции) • 500 г телешки кости • 250 г телешко или овче месо • 1 ч.ч. зрял боб • 2 глави лук • 4 с.л. олио • 1 глава чесън • 2 чушки • 1 морков • 2 домата • 1ч.л. червен пипер • джоджен, магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязва...

Супа от говеждо месо с галушки

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг говеждо или телешко месо от бута • 3 моркова • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 1 парче алабаш • 1 малка необелена глава лук • 1 глава сух чесън • пера от пресен чесън • 1-2 шушулки зелен фасул • 3-4 розички карфиол • ...

Супа от говеждо месо с карфиол

Продукти: • 450 г говеждо месо • 300 г карфиол • 2 л зеленчуков бульон • 100 г домати • 100 г лук • 50 г сметана • 20 мл лимонов сок • 100 г краве масло • магданоз, сол Начин на приготвяне: Сваряваме месото, обезкостяваме и го нарязваме на ивици. Н...

Супа от грах и пушено месо

Продукти: (за 4 порции) • 500 г пушено месо • 400 г грах • 1 стрък праз • 1 глава лук • риган, индийско орехче, сол Начин на приготвяне: Накисваме граха в студена вода и го оставяме така 10-12 часа. После възваряваме бързо, отстраняваме пяната, прибавяме п...

Супа от кайма и спанак

Продукти: (за 4-6 порции) • 150 г кайма • 500 г спанак • 1 ч.л. олио • 2 щипки смлян джинджифил • 1-2 зърна анасон • 2 ч.л. сол Начин на приготвяне: Замесваме каймата с джинджифила, малко сол и счуканите анасонови зърна. Сипваме и мъничко вода. Оформяме ...

Супа от карфиол с месо

Продукти: (за 4 порции) • 250 г кайма /смес/ • половин главичка карфиол • 1 к.ч. прясно мляко • 1 с.л. брашно • 1 с.л. разтопено краве масло • 1 яйце • 1 жълтък • 3-4 с.л. кисело мляко • 1 л костен или месен бульон • черен пипер, магданоз, сол Начин н...

Супа от леща с пушени ребра

Продукти: (за 4 порции) • 1 ч.ч. леща • 300 г пушени ребра • 1-2 стръка праз • 1 с.л. брашно • 2 с.л. олио /или свинска мас/ • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Слагаме лещата да се вари в подсолена вода. Щом водата възври, прибавяме ребрата, а след ...

Супа от овнешко месо

Продукти: (за 4 порции) • 400-500 г нетлъсто овнешко месо • 2 глави лук • 2 моркова • 1 парче целина • 1 корен магданоз • 2-3 с.л. олио • 1 дафинов лист • 1 ч.л. къри • сок от половин лимон • 3-4 с.л. сметана • сол Начин на приготвяне: Нарязвам...

Супа от овче месо

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г овче месо от плешката • 2-3 моркова • 1 корен пащърнак • 1 корен магданоз • 1 парче целина • 2-4 картофа • 2 домата • 2-3 листа от целина • 1 яйце • 3-4 с.л. кисело мляко • магданоз, сол Начин на приготвяне: За...

Супа от свинско и гъби

Продукти: • 400 г свинско месо • 200 г гъби • 1 с.л. брашно • 1-2 яйца • 1 ч.ч. кисело мляко • 1-2 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го посоляваме. Заливаме със 7-8 ч.ч. хладка вода и го осавяме да се вари на слаб огън. ...

Супа от свинско месо с подправки

Продукти: (за 4 порции) • 500 г свинско месо • 1 глава лук • 1-2 корена магданоз • половин глава целина • 3-4 картофа • 1 с.л. брашно • 1 дафинов лист • 2-3 зърна бахар • 5-6 зърна черен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото...

Супа от свинско месо с прясно зеле

Продукти: (за 6-8 порции) • 600 г свинско месо • половин прясна зелка • 4-5 картофа • 3 домата • 1 морков • 1 корен магданоз • 2 с.л. олио • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парчета, а сланината му - на куб...

Супа от телешки джолан

Продукти: (за 4 порции) • 1 телешки джолан • 500 г домати • 2 картофа • 2 глави лук • магданоз, сол Начин на приготвяне: Варим джолана в леко подсолена вода, докато месото започне да се отделя от костта. Обезкостяваме и нарязваме месото на малки парченца, ...

Супа от телешки джолан по ловджийски

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г телешки джолан • 1 стрък праз • 1 ч.ч. гъби • 2 домата • 2 червени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Супа от телешко месо с домати и ориз

Продукти: (за 4-5 порции) • 200-300 г телешко месо • 40-50 г лой • 2-3 домата • 2-3 с.л. ориз • 1-2 клонки целина • 4-5 ч.ч. бульон • 1 ч.л. брашно • 1 к.ч. червено вино • магданоз, сол Начин на приготвяне: Стопяваме лойта и пържим в нея нарязаното...

Супа от телешко месо със застройка

Продукти: (за 4-5 порции) • 200-300 г крехко телешко или говеждо месо • 50 г лой • 3 с.л. олио • половин глава лук • 2 моркова • 1 корен магданоз • 5-6 печурки • 5-6 ч.ч. костена отвара • 1 с.л. брашно • 1 яйце • 4-5 с.л. кисело мляко • магданоз, черен...

Супа от тиквички

Продукти: (за 6 порции) • 500 тиквички • 1 к.ч. зелен грах • 3 картофа • 1 магданоз • риган За бульона: • 1,5 л вода • 500 г кости • 1 морков • 1 глава лук • сол Начин на приготвяне: Измиваме костите, заливаме ги с подсолената вода и вар...

Супа с телешка кайма и картофи

Продукти: (за 4-5 порции) • 250 г телешка кайма • 1 връзка корени за супа • 30 г олио • 1 малка глава лук • 1-2 домата • 3-4 картофа • 1/2 ч. ч. кисело мляко • 1 яйце • черен и червен пипер • магданоз, сол • 1 л костен бульон Начин на приготвяне: ...

Супа топчета

Продукти: (за 4 порции) • 300 г кайма /смес/ • 1 главичка лук • 1 к.ч. ориз • 100 г краве масло • 1 с.л. брашно • 1-2 яйца • 1 к.ч. кисело мляко • магданоз, черен пипер сол Начин на приготвяне: От каймата и настъргания лук, сол, черен пипер и ситно н...

Супа топчета с варена застройка

Продукти: (за 4-5 порции) • 250 г кайма • 1/2 к.ч. олио • 1 к.ч. ориз • 1 яйце • 1 главичка лук • 1 морков • 2 с.л. брашно • 1 л вода • 1 ч.ч. кисело мляко • 2 домата • 1 корен магданоз • листа от магданоз, сол Начин на приготвяне: Омесваме к...

назаднапред
Начало