Продукти: (за 6-8 порции)
• 600 г свинско месо
• половин прясна зелка
• 4-5 картофа
• 3 домата
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 2 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, а сланината му - на кубчета. Слагаме го в тенджера под налягане, наливаме 2 л вода и възваряваме без да затваряме тенджерата. Обираме пяната. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.
Нарязваме зелето на ситно, а картофите и доматите нарязваме на парчета. В тиган запържваме ситно нарязаните лук, морков и магданозен корен.
Отваряме тенджерата с месото и прибавяме запържения с корените лук, нарязаните зеле, картофи и домати, дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...