Продукти: (за 6 порции)
• 500 тиквички
• 1 к.ч. зелен грах
• 3 картофа
• 1 магданоз
• риган
За бульона:
• 1,5 л вода
• 500 г кости
• 1 морков
• 1 глава лук
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме костите, заливаме ги с подсолената вода и варим около 30 мин на умерен огън. Прибавяме нарязаните морков и лук и варим още 1 час в плътно затворена тенджера.
Прецеждаме готовия бульон и отново го слагаме на огъня. Щом заври сипваме граха и нарязаните картофи, а след 15 мин прибавяме тиквичките, нарязани на купчета. Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и риган и оставяме всичко да ври на умерен огън, докато зеленчуците омекнат напълно.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...