Кулинарни рецепти » Ястия с риба » Ястия в тенджера

Ястия с риба:

Рибено филе в зеленчуков сос

Продукти: (за 4 порции) • 600 г рибно филе • 4 моркова • 2 глави лук • 1 парче целина • 500 г картофи • 60 г краве масло • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.ч. вино • 1 ябълка, половин лимон • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Наря...

Руладини от риба

Продукти: • 4 филета от големи риби (есетра, чига, мерлуза и др.) • сокът от 1 лимон • 100 г гъби • 2 –3 моркова • 4 клонки магданоз • захар, половин пакетче краве масло • 1 ч.ч. бяло вино • сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно гъбите и морков...

Саламис

Продукти: (за 2 порции) • 500 г рибно филе • 2 ч. л. лимонов сок • 2 ч. л. растително масло • 1 скилидка чесън • 1 глава лук • 1 ракиена чашка бяло вино • 2 ч. л. ситно нарязан магданоз • 250 г пресни краставички • 250 г пресни краставички • 250 г домати ...

Скумрия със зеленчуци

Продукти: (за 4-5 порции) • 600-700 г филе от скумрия • 1 глава лук • 2-3 скилидки чесън • 1,5 к.ч. бяло вино • 600 г пресни картофи • 2-3 домата • 1-2 зелени пиперки • 1 краставица • половин к.ч. олио • 1 бучка краве масло • сок от 1 лимон • магданоз, ...

Спанак със сардели

Продукти: • 700 г спанак • 30 г краве масло • 3 сардели (от консерва в собствен сос) • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме спанака. Сипваме го в широк тиган, посоляваме и задушаваме, докато омекне. Оставяме да се отцеди, накълцв...

Сьомга с лук

Продукти: (за 4 порции) • 500 г сьомга от консерва • 1 глава лук • 100 г краве масло • 1 зелена пиперка • 400 г домати • 1 ч.л. доматено пюре • 1 ч.л. куркума • 1 ч.л. стрит кориандър • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържвам...

Сьомга с моркови

Продукти: (за 4 порции) • 400 г филе от сьомга • 400 г моркови • 1 глава лук • 2 домата • копър, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Сьомгата нарязваме на по-малки парчета, а морковите настъргваме на едро ренде...

Тетевенска манджа

Продукти: • 300 г дребна речна риба • 2 зрели домата • 10 скилидки чесън • 1 люта чушка • половин връзка магданоз • 5 с.л. олио • сол на вкус Начин на приготвяне: Задушаваме в олиото ситно нарязаните домати, заливаме ги с вода и посоляваме. След като ...

Треска в зелеви листа

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от треска • 8 големи листа от прясно зеле • 1 с.л. суха мента • черен пипер, сол За соса: • 3 скилидки чесън • половин лимон • 2 жълтъка • 1 к.ч. течна сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Поч...

Треска с бял сос и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от треска • половин пакетче краве масло • 1 връзка зелен лук • 250 г зелен фасул • 1 парченце целина • 3 моркова • 4 картофа • 500 мл прясно мляко • 3 с.л. брашно • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Филе от сьомга със зелен сос

Продукти: • 100 г ориз (по възможност кафяв) • 350 г филе от сьомга • 3 връзки пресен лук • 200 г заквасена сметана • 150 мл рибен бульон • 1 лимон • сол Начин на приготвяне: Сваряваме ориза в подсолена вода. Измиваме филето със студена вода, подсушава...

Фрикасе – мозайка

Продукти: (за 5 порции:) • 600-700 г филе от риба • 4 моркова • 1 парче целина • половин глава лук • 3 с.л. олио • 3 твърдо сварени яйца • 1 ч.ч. бяло вино • 3 с.л. брашно • 1 дафинов лист • 1 лимон • сол Начин на приготвяне: Почистваме лука, ц...

Фрикасе с рибно филе

Продукти: (за 5 порции) • 600-700 г обезкостено филе от бяла риба • 1 глава лук • 1 к.ч. вино • 2 с.л. олио • 5-6 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 лимон • 8 маслини • 1 кисела краставичка • 1 щипка захар • копър, сол Начин на приготвяне: Н...

Шаран по полски

Продукти: • 1 шаран • 2 с.л. оцет • 1 глава лук • 1-2 моркова • 1 дафинов лист • 1 корен магданоз • 1 парче целина • 3 зърна черен пипер • 3 зърна бахар • 2 карамфилчета • 500 мл тъмна бира • 100 мл червено вино • 50 г сухар • 30 г стафиди • 30 г...

Шаран по провансалски

Продукти: • 500 г шаран • 3-4 с.л. олио • 1 бучка, колкото орех, краве масло • 1 с.л. брашно • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 2-3 накълцани гъби • магданоз, черен пипер • сол Начин на приготвяне: Почистваме шарана, измиваме го и го нарязваме на ...

Шаран с бира

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 шаран /около 1,5-2 кг/ • 3 с.л. галета • 1 дафинов лист • 2 с.л. оцет • 1 бутилка светла бира • 1 глава лук • 1 лимон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на парчета, слагаме я в тенджера и заливаме с ...

Шаран с вино и бира

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг шаран • 1 ч.ч. бира • 1 ч.ч. червено вино • 3 глави лук • 1 лимон • 30 г краве масло • 3 с.л. счукан сухар • 1 с.л. мед • 5-6 зърна черен пипер • оцет, сол Начин на приготвяне: Нарязваме шарана на порции, посоляваме ...

Шаран с маслини

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг шаран • 1 к.ч. олио • 3-4 домата • 5-6 скилидки чесън • 15-20 маслини • мащерка, сол Начин на приготвяне: Нарязваме шарана на големи парчета, които нареждаме в широка тенджера. Наливаме олиото и топла вода, която да покрие р...

Шаран с черен пипер

Продукти: (за 4 порции) • 1 шаран /около 1-1,2 кг/ • 1,5 л оцет • 150 г моркови • 150 г целина • 150 г лук • 1 к.ч. червено вино • черен пипер на зърна • мащерка, дафинов лист • чесън, лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Счукваме няколко зърна чер...

Шаран със сланина

Продукти: • 4 порции почистен шаран • 100 г сланина • 1 малка глава лук • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Пущаме парчетата шаран в кипяща подсолена вода и варим до омекване. Нарязваме сланината и я запържваме. Щом пусне мазнина, прибав...

Яхния от дребна риба

Продукти: (за 4 порции) • 800 г дребна сладководна риба • 3 глави лук • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • джоджен, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме леко осолената риба и пържим 5-6 мин. Наливам...

Яхния от риба

Продукти: • 1 кг бяла риба • 2-3 с.л. брашно • 5-6 домата • половин връзка магданоз • 1/2 ч.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме рибата, нарязваме я на парчета и посоляваме. Кипваме парчетата в малко вода за десетина минути. Изважда...

Яхния от солена риба с моркови

Продукти: (за 4 порции) • 500 г солена риба • 2 глави лук • 3-4 моркова • 1 к.ч. олио • 2-3 домата • 1 с.л. брашно • магданоз, черен пипер Начин на приготвяне: Накисваме рибата за 2-3 часа в студена вода, за да се обезсоли, и я нарязваме на парченца. На...

Яхния от черноморски сафрид

Продукти: (за 4 порции) • 500 г сафрид • 3-4 глави лук • 3-4 с.л. олио • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. доматено пюре • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме много ситно лука и го запържваме в олиото и малко вода до златист цвят, след което прибавяме 1 ч.ч...

назаднапред
Начало