Кулинарни рецепти » Тетевенска манджа

 Тетевенска манджа

Продукти:

• 300 г дребна речна риба
• 2 зрели домата
• 10 скилидки чесън
• 1 люта чушка
• половин връзка магданоз
• 5 с.л. олио
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Задушаваме в олиото ситно нарязаните домати, заливаме ги с вода и посоляваме. След като заври, пускаме дребно нарязаната люта чушка и почистената, измита и перепечена на жар риба.

Варим не повече от 20 мин и подправяме ястието със ситно нарязания магданоз и счукания чесън.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало