Кулинарни рецепти » Сладкиши и кексове » Кексове

Сладкиши и кексове:

Селски кекс

Продукти: • 2 яйца • 1 1/2 ч.ч. захар • 1/2 ч.ч. олио • 1 бурканче от лютеница кисело мляко или 400 мл лимонада • 2 1/2 ч. ч. брашно • 1 бакпулвер • 1 ванилия или настъргана кора от лимон Начин на приготвяне: Разбъркваме на ръка яйцата със захарта и ол...

Сребърен кекс

Продукти: • 6 белтъка • 150 г захар • 1 пакетче краве масло • 150 г брашно • 2 ванилии • 1 с.л. ром или коняк Начин на приготвяне: Разбиваме омекналото на стайна температура масло с половината от захарта, докато бухне и побелее. Пресяваме брашното 2-3 пъ...

Тиквен кейк

Продукти: • 1/2 ч.ч. олио • 1 кг тиква • 3 яйца • 2 ч.ч. захар • 1 пакетче ванилова захар • 150 г орехови ядки • 500 г брашно • 3 с.л. пудра захар • 1 щипка сол • канела на вкус • 1 пакетче бакпулвер • бита сметана за украса Начин на приготвяне: ...

Фин кекс

Продукти: • 200 г краве масло • 4 яйца • 4 жълтъка • 100 г пудра захар • 100 г кристална захар за белтъците • 300 г брашно • 1 бакпулвер • 1 ванилия • 150 г захаросани плодове • 100 г печени бадеми • 50 г бадеми за поръсване • 50 г пудра захар за поръс...

Холандски коледен кейк с извара

Продукти: • 400 г брашно • 350 г стафиди • 100 мл ром • 4 равни ч. л. бакпулвер • 125 г захар • 1 ванилия, на върха на ножа канела и индийско орехче • настъргана кора от портокал • 200 г извара • 1 яйце • 1 жълтък • 150 г маргарин • 100 г нарязана на к...

Царевичен кекс

Продукти: • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. олио • 3 яйца • 3 с.л. захар • 3 ч.ч. царевично брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ванилия или настъргана лимонова кора • пудра захар за поръсване Начин на приготвяне: Разтваряме содата в киселото мляко. При ...

Цвибак

Продукти: • 6 яйца • 1 ч.ч. захар • 1 1/2 ч.ч. брашно • 1 к.ч. орехи Начин на приготвяне: Отделяме жълтъците и ги разбиваме със захарта до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме последователно половината от брашното, счуканите орехи, разбитите на сня...

Черен кекс

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. канела Начин на приготвяне: Смесваме захарта с ореховите ядки. Добавяме брашното, размесено с амонячната сода. Наливаме 2 ч.ч. хладка вода, като разбърк...

Швейцарски кейк

Продукти: • 3 яйца • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. какао • 125 г краве масло • 1 к.ч. прясно мляко • 1 бакпулвер • 1 ч.ч. брашно Начин на приготвяне: Възвираме на слаб котлон размитото в млякото какао, захарта и маслото. Бъркаме 3-4 мин и сваляме от котлона. ...

Шоколадов кекс с ананас

Продукти: • 125 г краве масло • 2 ч.л. какао • 1/4 ч.ч. прясно мляко • 3 яйца • 3/4 ч.ч. пудра захар • 1 1/4 ч.ч. брашно • 1 пакетче бакпулвер • 2 пакетчета ванилия • 60 г ананас, нарязан на ивички • 2 ч.л. захар • тънки резенчета ананас за украса Н...

Шоколадов кекс с канела

Продукти: • 1 кофичка кисело мляко • 300 г брашно • 4 с.л. олио • 2 с.л. какао • 220 г пудра захар • 2 равни ч.л. сода бикарбонат • 1 пакетче канела • 2 ванилии Начин на приготвяне: Смесваме брашното, захарта, какаото, канелата и ванилията и пресявам...

Шоколадов кекс със сливи

Продукти: • 1 ч.ч. нарязани сини сливи • 150 г шоколад • 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1 яйце • 1 ванилия • 2 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. нарязани ядки • 1/3 ч.ч. захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1/2 ч.л. сол ...

назад
Начало