Продукти: (за 6 порции)
• 2 ябълки
• 2 банана
• 4 с.л.вода
• 50 г нискомаслен маргарин
• 2-3 с.л. мармалад от ябълки и круши
• 4 с.л. пълнозърнесто брашно
• 1 ч.ч. овесени ядки
• 2 с.л. слънчогледови семки
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките от семената и ги нарязваме на малки парченца, без да ги белим. Прибавяме обелените и нарязани на кръгчета банани, наливаме водата и варим на умерен огън, докато плодовете омекнат. Прехвърляме ги в намаслена тавичка.
Стопяваме маргарина заедно с мармалада. Прибавяме брашното, овесените ядки и слънчогледа, разбъркваме и разстиламе тази смес върху плодовете. Печем 20 мин при температура 180°С.
Една порция съдържа: Енергия – 181 ккал/806 кДж; Въглехидрати – 28,5 г.
За да има успех предписаното лечение, болните трябва за дълго да се откажат от месото и да преминат към вегетарианска храна, да консумират колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечени...
За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...
Билките са лечебни растения, използвани като лекарства още от древността. А днес от тях се произвеждат стотици медикаменти. Ако имате възможност сами да се запасите с билки, лесно ще приготвите у дома...
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...