1. Кисело зеле. Ферментите в него се борят с инфекциите.
2. Лешници. Съдържат най-големи количества витамин Е, предпазващ от сърдечносъдови заболявания.
3. Сьомга. Мастните киселини „омега 3" предотвратяват уплътняването на артериите и сърдечносъдовите заболявания.
4. Кисело мляко. Има същите качества като киселото зеле, а калцият в него предотвратява остеопорозата.
5. Домати. Освен бета каротин, предпазващ кожата, те съдържат антиоксидиращ ликопен.
6. Боровинки. Включват флавоноиди, витамини А и С.
7. Киви. Един от най-богатите на витамин С плодове и мощен антиоксидант.
8. Соя. Съдържа повече витамин В1 от месото.
9. Миди. Цинкът в тях засилва имунната система.
10. Пълнозърнест хляб. Съдържа витамин В6, РР и фибри.
За запек може да се говори, когато човек посещава тоалетната по-малко от 3 пъти седмично. Обикновеният запек е притесняващ, но без усложнения. Той предизвиква обаче безпокойство при внезапна силна про...
Макар и доста калорични, вкусните плодове съдържат купища полезни витамини и минерали. Освен това придават чудесен вкус и на десертите, и на пикантните сосове. Съществуват над 1500 сорта, като цветът ...
Този плод прави истински чудеса за здравето и фигурата ни, затова трябва да се постараем често да присъства на трапезата. Защо да я ядем? Защитава целия организъм. Тиквата дължи оранже...
Започвате поредния експресен режим за вталяване и, разбира се, постигате целта си. След това обаче стопените с огромна мъка килограми се завръщат. Защо ли? Много просто - заради капаните, скрити в раз...