1. Кисело зеле. Ферментите в него се борят с инфекциите.
2. Лешници. Съдържат най-големи количества витамин Е, предпазващ от сърдечносъдови заболявания.
3. Сьомга. Мастните киселини „омега 3" предотвратяват уплътняването на артериите и сърдечносъдовите заболявания.
4. Кисело мляко. Има същите качества като киселото зеле, а калцият в него предотвратява остеопорозата.
5. Домати. Освен бета каротин, предпазващ кожата, те съдържат антиоксидиращ ликопен.
6. Боровинки. Включват флавоноиди, витамини А и С.
7. Киви. Един от най-богатите на витамин С плодове и мощен антиоксидант.
8. Соя. Съдържа повече витамин В1 от месото.
9. Миди. Цинкът в тях засилва имунната система.
10. Пълнозърнест хляб. Съдържа витамин В6, РР и фибри.
Използват се всички части на растението, но най-често – само коренът. Аптечнотго наименование на билката е Echinaceae herba и Echinaceae radix (коренът). Описание На височина ехинацеята до...
При обостряне на болестта през първите два-три дни се препоръчва гладуване. След като започнете да излизате от острите фази на заболяването, трябва да се придържате към правилната диета. Всъщност болн...
От всички зърнени култури овесените ядки са най-пълноценната и лечебна храна за човешкия организъм. Освен това полезни за здравето са овесените люспи и овесената слама. Какво съдържа? В хим...
Още през март пробиват цветовете на подбела и цъфтят до края на април. Това е многогодишно тревисто растение, което се среща из сенчестите и влажни ронливи места, покрай бреговете на деретата и поточе...