Градина » Зелен фасул виси на низи

 Зелен фасул виси на низи

Най-често от зеления фасул се правят консерви в буркани. Но понякога се оказва, че нещо не е както трябва и зимнината вместо в тенджерата отива в боклука. Фризерът е другият по-удобен начин за съхранение на зелените бобове, ако, разбира се, има място и за тях в ледения шкаф. Малцина обаче знаят, че може да си изсушат зелен фасул и да го имат без проблем цяла зима.
Млади бобове се измиват, без да се чистят от дръжките и връхчетата. Попарват се за 1 минута във вряща подсолена вода. После се измиват със студена вода. Нанизват се на конец и се сушат на проветриво място. Добре изсушеният зелен фасул се прибира в сандъче или платнена торбичка и се оставя в сухо помещение. Преди употреба се накисва за 4 часа в хладка вода.

Автор: Донка Петкова

Представяме Ви:

Болното вино променя цвета си

Коя е причината уж хубаво в началото вино след време да се пресече? Има различни причини, които предизвикват пресичане на виното. Във всички случаи напитката е болна. Вие ще прецените защо това с...

Юнски грижи за овошките

Младите дръвчета през месеца се подхранват с амониева селитра или размит в поливната вода пресен органичен тор. За ефекта от подхранването от първостепенно значение е постоянното поддържане на умерена...

Патладжанът иска да му е топло

Топлолюбивият зеленчук най-добре се развива и расте при 22-28 градуса. Ако температурата е под 15°С, цветовете и завръзите окапват. При силно захлаждане се появява антоцианово оцветяване на всички зел...

Кафяви петна по доматите

Кафявите листни петна са много разпространена болест по доматите. Появяват се всяка година. Нападат младите и възрастните растения. Първоначално по най-долните листа се появяват дребни воднисти петна,...

Начало