Кулинарни рецепти » Кайма с варени яйца

 Кайма с варени яйца

Продукти:

• 500 г кайма
• 50 г кашкавал
• 3 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• 1 домат
• 1 глава лук
• 1 ч.л. сол
• чубрица, черен пипер
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 10 мин в кипяща вода, след което ги обелваме и ги нарязваме на кръгчета. Настъргваме лука, домата и кашкавала и ги смесваме с каймата. Прибавяме черния пипер, чубрицата и солта и омесваме.

Разделяме сместа на 8 кюфтенца, които потапяме в брашното само от едната страна. Върху ненабрашнената страна на 4 кюфтета нареждаме кръгчета яйца. Слагаме отгоре другите кюфтета и изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Автор: Мария Димитрова

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало