Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг свинско филе
• 1 к. ч. ориз
• 250 г шунка
• 250 г гъби
• 1 парче кашкавал
• 2 глави лук
• 2 ч. ч. доматен сос
• 1 връзка магданоз
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме филето от ципите, нарязваме го на парчета /по 2 на порция/, начукваме добре и запържваме в част от маслото. Нарязания на ситно лук задушаваме в малко масло, прибавяме нарязаните на тънки ивици гъби.
Сваряваме ориза в подсолена вода и смесваме с нарязаните на кубчета шунка и кашкавал. Поръсваме със ситно нарязания магданоз и объркваме добре. Заливаме с останалото разтопено масло.
Разпределяме ориза в чиниите за сервиране. Слагаме по едно парче от филето, отгоре сипваме задушения лук с гъбите и захлупваме с друго парче филе. Накрая заливаме с доматения сос.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...