Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг филе от хек или налим
• 500 г картофи
• 2 жълтъка
• 60 г краве масло
• 4-5 с.л. прясна сметана
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, които варим в подсолена вода. Отцеждаме ги от бульона и ги нареждаме в средата на намаслена тавичка. Наоколо нареждаме обелените и нарязани на еднакви парчета картофи.
Разбиваме жълтъците със сметаната и при непрекъснато бъркане прибавяме маслото, леко препеченото брашно и настъргания кашкавал. Накрая разреждаме с малко бульон от рибата, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Заливаме рибата и картофите с така приготвения бульон и печем 20 мин в умерена фурна.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...