Кулинарни рецепти » Риба с гъби в гювеч

 Риба с гъби в гювеч

Продукти:

• 1 кг риба
• 1-2 глави лук
• 250 г печурки
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. рибен бульон
• 50 г краве масло
• 1-2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на дребно и покриваме с тях дъното на намаслен глинен гювеч. Нареждаме отгоре почистената и измита риба, посоляваме, поръсваме с черен пипер и наливаме виното и бульона.

После поръсваме с галетата, слагаме тук там парченца от маслото, захлупваме и пъхаме гювеча в студена фурна. Загряваме фурната до умерена температура и печем 30-40 мин.

Автор: Калинка Костуркова

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало