Продукти:
• 800-900 г брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 равна с.л. сода бикарбонат
• 1-2 капки лимонов сок
• 1 равна ч.л. сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разтваряме хлебната сода в лимоновия сок, сипваме я в киселото мляко, прибавяме солта и брашното и омесваме меко тесто. Разточваме тестото на кора с дебелина 4-5 мм.
Изрязваме от кората различни фигурки – квадратчета, ромбчета, триъгълници, които изпържваме в голямо количество сгорещена мазнина.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...