Продукти:
• 250 г брашно
• 30 г захар, 3 яйца
• 200 мл прясно мляко
• 10 г мая
• 50 г настърган шоколад
• 2-3 с.л. пудра захар
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко топло мляко и я оставяме да втаса. После прибавяме останалото мляко, разбитите жълтъци, захарта, брашното и малко сол. Разбиваме с дървена лъжица, докато се появят мехурчета.
Тогава внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци и оставяме сместа на топло място за 30 мин. Разточваме тестото на кора, дебела около 1 см и го нарязваме на кръгчета.
Оставяме кръгчетата да престоят още 30 мин и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Отцеждаме готовите понички и ги поръсваме със смес от пудра захар и настърган шоколад.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...