Продукти за 1 доза:
• 100 г леща
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 к.ч. галета
• 1 яйце
• 1 к.л. червен пипер
• 1 к.л. куркума
• 2-3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Кипваме на огъня 1 ч.ч. подсолена вода и пускаме в нея почистената леща, ситно нарязания лук и счукания чесън. Варим на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато получим еднородна каша.
Охлаждаме и смесваме с разбитото яйце, галетата, червения пипер и смляната куркума. Оформяме от сместа малки топки, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...