Още рецепти » Поясът на Нептун лекува ревматизъм

 Поясът на Нептун лекува ревматизъм

Интересно е предложението на руски учени, които за лечение на ревматизъм използват пояс, наречен “Поясът на Нептун”. За изпълнение на процедурата е нужно памучно платно с ширина около метър и половина и не по-малко от 3 м дължина. По-голямата част от платното се оставя, за да се навие по-късно като бинт. Останалите около 80 см се напояват с 250 мл топла вода с температура примерно 30 градуса, в която е разреден 250 мл ябълков оцет. Напоената част от платното се изтисква добре и се нагъва около краката и цялата долна част на трупа (загъването става в стоящо положение). След това влажната част от платното се загъва със сухата. Поясът не се сваля, докато не изсъхне. С него даже може да се спи.
Много по-добро е въздействието на нептуновия пояс, ако през пролетта се приготвят отвари от борови, брезови и тополови пъпки и младите им листа (по 1/2 чаша растителна суровина на 1 литър вода), а през лятото по 1 чаша стръкове от пелин на 1 л вода. През есента се прави отвара от бял равнец (1/2 чаша със стръкове от билката на 1 л вода). През зимата е чудесна отварата от елхови и борови иглички и хмелови шишарки (по 1 чаша суровина на 1 л вода).

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Грижим се за детската коса!

Детската коса е значително по-слаба от тази на възрастните, а кожата на главата - по-чувствителна. От една страна, не са нужни особени познания при грижата за тях - достатъчно е да се мият, решат и от...

Домашните отравяния – как да ги избегнем

Какво може да ни отрови - алкохолът, наркотиците, въглеродният окис, живакът от счупения термометър. Храната, с която сме свикнали, също не е безопасна. При консервите съществува риск от ботулизъм. Ко...

Вкусни соленки

Соленки с мая Прoдукти: 300 г брашно, 1 пакетче краве масло, 1 ч.ч. олио, 1 ч.ч. прясно мляко, 15 г мая, 1 1/2ч.л. сол, 1 яйце, ким. Нaчин на приготвяне: Разтваряме маята в млякото. Прибавяме о...

Десерти с плодове от компот

Желе от консервирани плодове Прoдукти: 1 л вода, 500 г захар, 60 г желатин, 200 мл /1 ч.ч./ бяло вино, 1 лимон, 150 г каймак, подсладен с 50 г захар, 1 кг плодове от различни компоти, предварително ...

Начало