З
имнина » Сурови туршии

29652 |

6
Сурова царска туршия
Продукти:
• 5 кг камби
• 2 кг моркови
• 2 кг карфиол
• 1 глава от целина с листата
• 2 л оцет
• 1,5 ч.ч. захар
• 1 непълна ч.ч. олио
• 1 ч.л. черен пипер
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна бахар
• 1 ч.ч. сол
Начин на приготвяне:
Почистваме камбите от семките. Нарязваме ги на 4 или 6 части и ги смесваме с накъсания на розички карфиол и нарязаните на кръгчета моркови. Поръсваме с лимонов сок и покриваме със солта и захарта. Оставяме да престои 4 часа.
После нареждаме сместа в буркани, като добавяме парченца и листа от целината. Смесваме отделения сок с оцета, олиото и 1,5 л вода. Овкусяваме с подправките, сваряваме и щом изстине, заливаме бурканите. Затваряме ги с капачка и съхраняваме на хладно място.
30.04.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Зимнина"
Коментари (6)
От: hristina 17:06 четвъртък, 15 септември 2016 г. | Докладвай обиден коментар |
tazi salata bez sol li e |
|
От: tanq todorova 15:22 събота, 23 юли 2016 г. | Докладвай обиден коментар |
абе за глупаваи ли ни взехте,какви са тез рецепти,без сол,зеленчук много а сол няма.публикувайте само реални рецепти моля |
|
От: petranka 13:47 сряда, 2 септември 2015 г. | Докладвай обиден коментар |
parvo ne se spomenava kolko sol i bez asperin li se pravi
|
|
От: Севдалина 07:25 сряда, 2 септември 2015 г. | Докладвай обиден коментар |
Колко сол и аспирин? |
|
От: Павлина Петрова 09:18 вторник, 1 септември 2015 г. | Докладвай обиден коментар |
Не пишете за сол,абез нея трушията не става? Колко лимонов сок се поръсва и това не се разбира ??? |
|
От: Вили Тодоров 06:13 вторник, 1 септември 2015 г. | Докладвай обиден коментар |
Не се споменава за аспирина къде и кога се прибавя ! |
|