Я
стия с месо » Ястия в тенджера

2606 |

0
Агнешко /телешко/ със сос от копър
Продукти: (за 4 порции)
• 600 г агнешко или телешко месо от плешката
• 30 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 жълтък
• копър, оцет, захар
• месен бульон
• няколко зрънца черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме месото, което сме измили добре, със вряща подсолена вода така, че да го покрие, прибавяме черния пипер и няколко стръкчета копър и варим до омекване, като переодично отстраняваме пяната.
Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме постепенно с месния бульон и варим до получаване на гладък сос. Прибавяме ситно нарязания копър, жълтъка, разбит с 1 с.л. студен бульон, и подкиселяваме с оцет.
Нарязваме месото на тънки парчета, нареждаме го в блюдо за сервиране и заливаме със соса.
30.04.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Ястия с месо"
Коментари (0)