Я
стия с дреболии и колбас » Ястия с дреболии

2179 |

0
Свинско шкембе по холандски
Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг свинско шкембе
• 3-4 скилидки чесън
• 30 г краве масло
• 500 мл бульон
• 250 мл сухо бяло вино
• 150 г сушени кайсии
• 3 с.л. ябълков сок
• 3 връзки пресен лук
• 3 с.л. соев сос
• 2 с.л. кайсиев конфитюр
• 2-3 листа индрише
• кориандър, розмарин, риган
• сол, червен и черен пипер
Начин на приготвяне:
Поръсваме шкембето със сол и червен пипер.
Наситняваме ригана и чесъна и ги смесваме с розмарина и черния пипер. Леко ги пасираме.
Сгорещяваме маслото и поизпържваме шкембето. Прехвърляме го в тавичка, заливаме с виното и бульона и печем 45 мин като периодично го обливаме със соса. Прибавяме ситно нарязания лук и заливаме в размития в ябълковия сок конфитюр. Печем още 30 мин. Накрая наливаме соевия сос и печем 10 мин.
Отцеждаме излишния сос, разпределяме ястието по порциите и гарнираме със сушени кайсии. Поръсваме с индрише и кориандър.
30.04.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Ястия с дреболии и колбас"
Коментари (0)