Я
стия с риба » Ястия в тенджера

2919 |

0
Треска с бял сос и зеленчуци
/Норвегия/
Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от треска
• половин пакетче краве масло
• 1 връзка зелен лук
• 250 г зелен фасул
• 1 парченце целина
• 3 моркова
• 4 картофа
• 500 мл прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината, морковите и картофите на кубчета, а лука и фасула нарязваме на малки парченца. Заливаме нарязаните зеленчуци с млякото, подправяме с черен пипер и сол и варим на тих огън до омекване. Изваждаме сварения зарзават и прецеждаме млякото.
Нарязваме рибата на парченца, посоляваме и задушаваме в половината от маслото, докато омекне.
Приготвяме светла запръжка от брашното и останалото масло и разреждаме с прецеденото мляко. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме. Прибавяме рибата и зеленчуците и варим 3-4 мин. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.
17.09.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Ястия с риба"
Коментари (0)